Skip to main content

Kulinarinės popietės aidai

2012 m. kovo 8 d. vaikų užimtumo centre vyko kulinarinė popietė, kurią surengė socialinio darbo studentės, atliekančios praktiką centre. Renginyje dalyvavę vaikai gamino du patiekalus: barankytes
 su faršu bei florentinus. Jiems pagelbėjo soacialinio darbo studentės ir dienos centro savanorė Vilija. Berniukai ir mergaitės noriai dalyvavo gaminimo ir valgymo procese.

Barankytės su faršu ir sūriu

Ingredientai:

2 pakeliai vanilinių (arbatinių) barankyčių;
500g faršo;
prieskoniai, druska;
truputis čiasnako ar svogūno;
200g varškės.

Gaminimas

Barankytes pamirkyti šiltame vandenyje. Kol jos mirksta, pasiruošti faršą. Į faršą dėti truputi čiasnako ar svogūno, prieskonių, druskos, tarkuoto sūrio ir grietinės (vandens ar majonezo). Viską sumaišyti.

Skardelę truputį pateptį aliejumi, tada dėti išmirkytas barankytes. Į jų vidų su kauburėliu pridėti faršo. Taip paruoštos barankytės dėti į įkaitintą orkaitę  ir kepti maždaug 180o temperatūroje apie 20 - 30 min.


Florentinai

Ingredientai:

250 gr. dribsnių cornflakes
skardinė kondensuoto pieno
šiek tiek sezamo sėklų ir aguonų.

Gaminimas

Kondensuotas pienas turėtų būti kambario temperatūros. Sumaišyti visus produktus ir į skardą ištiestą kepimo popieriumi dėti po šaukštą masės. Kepti 190 C. 7 min.

Comments

Popular posts from this blog

Krikštas

Petro Povilo parapijos Katedroje. Krikštą suteikė Audrius Vogulis.

Jūs labai laukiami...

PANEVĖŽIO VAIKŲ DIENOS UŽIMTUMO CENTRAS MALONIAI KVIEČIA į ŠVENTĘ  PVDUC šventė vyks š. m . gegužės  20 d . 16.00 val. susitikimas su  Panevėžio miesto meru V. Satkevičiumi  Panevėžio m., Panevėžio m. sav.,(Laisvės a. 20 ) 17.00  val . Tarptautinės romų dienos minėjimas. Panevėžio apskrities Gabrielės  Petkevičaitės-Bitės viešojoje bibliotekoje (Respublikos g. 14) 17.30  val. Meninė programa  

Teisės ir Pareigos

Štai kas būna, kai tvarkai stalčius ir randi senų fotografijų laikmeną :)Manau ne pro šalį prisiminti kokios vaikų teisės ir pareigos. Pačių vaikų kurti plakatai.