2012 m. kovo 8 d. vaikų užimtumo centre vyko kulinarinė popietė, kurią surengė socialinio darbo studentės, atliekančios praktiką centre. Renginyje dalyvavę vaikai gamino du patiekalus: barankytes
su faršu bei florentinus. Jiems pagelbėjo soacialinio darbo studentės ir dienos centro savanorė Vilija. Berniukai ir mergaitės noriai dalyvavo gaminimo ir valgymo procese.
Barankytės su faršu ir sūriu
Ingredientai:
2 pakeliai vanilinių (arbatinių) barankyčių;
500g faršo;
prieskoniai, druska;
truputis čiasnako ar svogūno;
200g varškės.
Gaminimas
Barankytes pamirkyti šiltame vandenyje. Kol jos mirksta, pasiruošti faršą. Į faršą dėti truputi čiasnako ar svogūno, prieskonių, druskos, tarkuoto sūrio ir grietinės (vandens ar majonezo). Viską sumaišyti.
Skardelę truputį pateptį aliejumi, tada dėti išmirkytas barankytes. Į jų vidų su kauburėliu pridėti faršo. Taip paruoštos barankytės dėti į įkaitintą orkaitę ir kepti maždaug 180o temperatūroje apie 20 - 30 min.
Florentinai
Ingredientai:
250 gr. dribsnių cornflakes
skardinė kondensuoto pieno
šiek tiek sezamo sėklų ir aguonų.
Gaminimas
Kondensuotas pienas turėtų būti kambario temperatūros. Sumaišyti visus produktus ir į skardą ištiestą kepimo popieriumi dėti po šaukštą masės. Kepti 190 C. 7 min.
Comments